Like us on Facebook

 
Zoeken   
Wie zijn we?
Drankencentrale Maes is een familiale KMO actief in de distributie en verkoop van dranken zowel naar particulieren als naar bedrijven en naar Horeca.

Het bedrijf werd opgericht door Etienne Maes in 1972 en was aanvankelijk gevestigd in de Koning Albertstraat te St.-Gillis Dendermonde. Echtgenote Mariette Lerno werkte sinds het prille de hele tijd mee als helpende echtgenote in de zaak. Aanvankelijk bestond de zaak uit een winkelruimte voor afhalingen van dranken. Daarnaast werd er door Etienne Maes en enkele werknemers bier uitgevoerd. Deze ‘tournée’ beleverde zowel cafés als particulieren. Destijds werd er nog aan huis besteld.

In 1977 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouwde locatie op het Industrieterrein Hoogveld 29 te Dendermonde. Op dit adres gebeurt nog steeds de uitbating van de zaak. De vestiging bestaat uit een 1440 m2 grote winkelruimte toegankelijk voor particulieren, een stockage- en leeggoedruimte en de burelen van het bedrijf.

Eerst vervoegde zoon Bart Maes het bedrijf. Later werd ook dochter Els Maes actief in het bedrijf.

Uitbreiding
De bedrijvigheid is inmiddels sterk uitgebreid, maar bestaat nog steeds uit het beleveren van Horeca-klanten (dagdagelijks vertrekken er volgeladen vrachtwagens). Ook bedrijfscliënteel maakt graag gebruik van de service ‘aan huis/bedrijf geleverd‘. In het voorjaar en de zomerperiode belevert Drankencentrale Maes ook heel wat feestgelegenheden. De service omvat leveren van dranken maar ook het verhuren van materialen zoals tapinstallatie, frigo, toog, glazen, bekers edm.
Met thuisleveringen aan particulieren werd in 1980 gestopt. De Drankencentrale daarintegen werd jaar na jaar fors uitgebreid zodanig dat deze intussen in Groot-Dendermonde een stevige reputatie opbouwde als zijnde een speciaalzaak voor dranken. Met zijn 336 soorten bieren, 255 water, fris- en sportdrinks, 15 siropen, 100 aperitieven, 65 likeuren, 57 porto’s, 12 sherry’s, 45 armagnacs en calvados, 100-tal whisky’s op stock (200-tal andere whisky’s op bestelling), 30 wodka’s, gins, rums en tequila’s, 95 genevers, 16 koffielikeuren, 350 wijnen, 20 schuimwijnen, 65 champagnes, en 200-tal horecabenodigdheden (zoals chips, koffiekoekjes, koffie, glazen spoelmiddel, enz), alle soorten bierglazen … is dit een unicum in de ruime omgeving. Klantvriendelijkheid is ons absolute uitgangspunt naast het heel diepe en brede assortiment dat zij voeren.
Niet alleen de familie Maes, maar ook de winkelbediendes, chauffeurs en andere magazijnpersoneel dat zij tewerkstellen, staan steeds paraat voor hun cliënteel.

In 2001 werd de winkel uitgebreid met een degustatieruimte waar geregeld bier-, whisky, maar vooral wijncursussen worden gegeven. In het voorjaar, evenals in het najaar worden hier maandelijks open-wijn-flessen-dagen gehouden met telkens een bepaald wijnthema. Zowel de cursussen als de degustaties worden gegeven door en begeleid door Sommelier Conseil Els Maes. Bij haar kan u steeds terecht voor wijnadvies.

cado’tjes-paradijs
Per eindejaar, wordt de hele winkel omgetoverd in een cado’tjes-paradijs, waar een ieder zijn gading moet kunnen vinden: van bierpakketjes, biermanden, biermeters, bieremmers … wijnkistjes, gourmetpakketten (met drankje en hapje), champagnes, Single Malt Whisky’s, andere sterke dranken in exclusieve verpakkingen … teveel om op te noemen. Onze eindejaarsklant, particulier of bedrijf, kan zelfs zijn eigen kerstpakket, volgens zijn budget samenstellen.
Bedrijfscliënteel wordt via mailing en internet-website op de hoogte gebracht van het eindejaarsgamma én de prijzen van deze relatiegeschenken.
Particulieren worden via het publiceren van opvallende pagina’s in de lokale reclamebladen op de hoogte gebracht van onze eindejaarsspecials.

Voor particuliere klanten voert het bedrijf een twee-wekelijkse reclamecampagne in het regionale reklaamblad . Met zekere regelmaat heeft de winkelbezoeker (op vrijdag of zaterdag) de gelegenheid om een of andere biertje of nieuw drankje te degusteren.
Op deze manier komen alle biertjes, wijnen en andere dranken wel eens in promotie. Permanent zijn er minimum een 30-tal producten in reclame. Tijdens wijndegustaties gelden er steeds ‘5+1gratis’ voorwaarden. Het hele jaar door kan u kelderrestjes op de kop tikken met 15% korting.
Tijdens de eindejaarsperiode zijn er zelfs een 250-tal producten aan promotieprijs !

Suggesties, vragen ... wij zijn er voor u !

robarov